עישון בשר הינה פעולה עתיקה אשר נולדה מתוך צורך לשמר את הבשר לזמן ארוך.
לפני שמתחילים כדאי שתדעו, עישון חייב להיות באוויר הפתוח בגינה או במרפסת, לא מיועד לבישול בייתי.
איזה נתחים מתאימים לעישון?
– שפונדרה (אסאדו) (המלצת הקצב – הכי טעים)
– פיקניה
-פריים ריב – אנטריקוט על עצם
– דנבר
– אונטריב – צלעות ללא עצם
בעיקרון, כל נתח שלם איכותי יהיה טעים בעשייה נכונה
טיפים לעישון בשר:
עישון מתבצע בדרך כלל 3 עד 5 שעות בטמפרטורה של עד 100 מעלות תלוי בנתח
ניתן לעשן כמעט כל נתח בשר, עוף, דגים ואפילו גבינות. בעישון האיטי הנתחים למעשה מקבלים את ארומת העשן ומתבשלים לאט
בדרך כלל עדיף לעשן נתחים שמנים ועסיסיים על מנת לגרום לשומן לנטוף ולהגביר את הארומות
ניתן לתבל כל נתח לפני העישון אך ההדוקים טוענים שעדיף לאחר התהליך
ניתן לעשן עוף שלם או ברווז שלם, בתערובת תבלינים שונות כאשר זמן העישון הינו כ-3 שעות
מחיר מעשנת יכול לנוע בין 30 ש"ח לאלפי שקלים
ניתן להכין מעשנת ביתית אפילו מדוד ישן בעלות מינימלית