חמין חי בריא
משרים את תערובת השעועית והחומוס ללילה במים. מומלץ להחליף מים אחרי כמה שעות. מערבבים את כל החומרים בקערת חרס המתאימה לתנור, את הביצים מניחים מעל התערובת. מכניסים לתנור בחום של…
משרים את תערובת השעועית והחומוס ללילה במים. מומלץ להחליף מים אחרי כמה שעות. מערבבים את כל החומרים בקערת חרס המתאימה לתנור, את הביצים מניחים מעל התערובת. מכניסים לתנור בחום של…
מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את קוביות הבשר מכל הכיוונים. מוסיפים מלח, פלפל, עלי דפנה, חרדל, קינמון ואניס ויחד עם כוס היין מביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה…
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרנדה, ומכניסים את נתח הבשר, מעסים הייטב ומשרים לילה במקרר. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות בכלי סגור ל-4 שעות. מגישים לצד תפוח…
צולים את צוואר הטלה משני הצדדים ומוציאים מהסיר, מוסיפים לאותו הסיר בהדרגתיות את הירקות- משחימים מעט את הגזר, מזהיבים את הבצל, ומוסיפים את השום והתבלינים יחד עם הפירות היבשים לטיגון קצר.…
מערבבים את כל המרכיבים (מלבד השוק) בקערה, עוטפים את נתח השוק בנדיבות מכל הצדדים ומניחים במקרר ללילה. מחממים תנור מראש ל180 מעלות, מכניסים את הנתח מכוסה בנייר כסף לשעתיים וחצי…
צורבים את הבשר בשמן מכל הצדדים ומניחים בצד, קולפים את בצלי השאלוט ומטגנים קלות. מוסיפים את יין הפורט ומביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עד שמצטמצם בשליש לערך. מוסיפים את…