את הפירה מבשלים בסיר עד לריכוך הארטישוק הירושלמי, מסננים וטוחנים, מוסיפים את החמאה/מחמאה והשמנת ממליחים בהתאם לטעם.
את הרוטב מבשלים על אש נמוכה את כל הרכיבים למשך שעה וטוחנים לרוטב אחיד.
לפילה, מחממים מחבת כ4 דקות על אש גבוהה ומנמיכים את האש, מוסיפים מעט שמן זית מניחים את הפילה עד שמתחילים להצטבר נוזלים על החלק העליון, הופכים עד להצטברות נוזלים. ממליחים מפלפלים.
ומניחים על קרש חיתוך ל5 דקות לחזרת הנוזלים לתאים. פורסים.
להגשה- על צלחת מניחים את הפירה מעליו מסדרים את רצועות הפילה מסודרות ועליו מוזגים את הרוטב החם.
תבשיל לחי עגל על מלאווח ותרד תורכי
צורבים את הלחי עם מעט שמן בסיר חם. מוציאים הצידה