מתכון לצלעות אסאדו בבישול ארוך
בשלב הראשון נשרה את הבשר ב-יין אדום ל- 12 שעות שיספוג טעמים.
איזה יין? יין טעים. אם היין לא טעים לשתיה – הוא גם לא יהיה טעים לבישול.
יחד עם היין נתבל את הבשר בעשבי התיבול, מלח ופלפל.
עדיף בקערה עמוקה או סיר המתאים גם לשימוש בתנור, להכניס למקרר עטוף.
בישול הרוטב: נוציא את הצלעות מרוטב היין ונבשל אותה על אש נמוכה עד שתצטמצם הכמות לחצי מהכמות ההתחלתית.
נחמם תנור ל- 150 מעלות ובמקביל נטגן את קוביות האסאדו במחבת עם שמן זית עד להזהבה מכל הכיוונים. מניחים בסיר המתאים לתנור.
מוציאים את הנתחים מהמחבת [מניחים בסיר המתאים לתנור] ומטגנים את הגזר, הסלרי והבצל עד להזהבה.
מניחים את הירקות המוכנים על הבשר.
מוסיפים את פיטריות הפורציני, היין המצומצם, ציר הבקר, עלי הדפנה והשום, מכסים בנייר אלומיניום או מכסה הסיר ומכניסים לתנור ל- 3.5 שעות או עד שהבשר מתרכך.
מומלץ להגיש לצד תפוחי אדמה אפויים או אורז.
בתאבון!